Stall Aspehus AB

Återigen så ska en hästhandlare ut i hetluften och denna gången är det Stall Aspehus AB i Skåne som är på tal.
Att handlare hängs ut i media på olika sätt är mer vanligt än ovanligt i dagens samhälle och ingen blir nog längre förvånad.

Vad som förvånar mig är att journalister och andra skribenter vinklar saker på att sätt som gör att det blir svårare och svårare för oss handlare att faktiskt göra vårt jobb. Varför ska det alltid skrivas om negativa saker och aldrig positiva ?

Det har kommit till min kännedom att i dagarna kommer en artikel ut i tidningen ridsport om Stall Aspehus där det ska fokuseras på hur bytesrätten hos henne har gått till. Under 2016 så sålde Stall Aspehus 201 hästar och ponnyer, tidningen ridsport har nu varit i kontakt med 5 missnöjda kunder.
FEM MISSNÖJDA KUNDER!
Dessa FEM kunderna ska då få lägga fram sin story och sin syn på det och det är det som det hela ska fokuseras på.
Fem missnöjda kunder, okej vi säger att det är någon som inte fått göra sin röst hörd och det är 10 missnöjda kunder.
10 missnöjda kunder på 201 hästar är 2,5%.
2,5% kunder som inte är nöjd, vet ni hur löjligt låg den siffran är?
Jag tror att Elgiganten har en betydligt högre procent än så.
Men nu ska dessa fem få göra sin röst hörd, så pass att den största ridsport tidningen vi har i Sverige valt att skriva om det.
Skitsnacket kommer igång och sen blir allt en enda ond cirkel.
Jag förstår varför tidningarna skriver om det, för det är precis sådant folk vill läsa.
Om dom skrivit en artikel om fem NÖJDA kunder hos henne så hade folk bara bläddrat förbi för vem vill läsa om det?

Att driva ett handels stall i den omfattningen Lina på Aspehus har gjort är extremt påfrestande och jag skulle vilja påstå att en ”vanlig” människa aldrig hade klarat det.
Du får stå ut med så fruktansvärt mycket skit som hästhandlare men det är det ingen som förstår. Att man inte kan göra alla kunder nöjda är ett faktum, någon kommer alltid bli missnöjd hur vi än vänder och vrider på det men jag tror att alla gör sitt bästa för att lösa det under de förutsättningarna man har just där och då.

Jag kommer att spinna vidare på detta inlägget men jag känner att jag avrundar här just nu. Jag tänker gå djupare in på det här med bytesrätten i mitt nästa inlägg och varför det lätt kan bli så fel, men det får ni läsa om imorgon.

Jag kan även passa på att informera er om att Stall Aspehus AB håller på att avveckla sin verksamhet. Eller avveckla kanske var fel ord, trappa ner. Hon kommer fortsätta att sälja hästar och ponnyer, men framförallt till ridskolorna som är hennes fasta kunder sedan många år tillbaka.

Det kommer till en viss gräns där man helt enkelt inte orkar med att sälja till privata människor längre.  Man orkar inte att dom ringer efter 3 veckor och ska reklamera hästen för dom helt plötsligt inte kan lasta den längre och det är ju givetvis vårt fel som handlare för vi sagt att den var lättlastad…

Fortsättning följer…

img_6676

En reaktion på ”Stall Aspehus AB

  1. Jag måste säga att jag blir lite provocerad av detta inlägg. Självklart kan man inte göra alla nöjda, men att ljuga sina kunder rakt upp i ansiktet är väl knappast det sättet man gör dom nöjda!? Lina har säkert gjort bra affärer, men dom dåliga hon gjort..dom är vidriga! Och min familj + en annan familj är inte ens inräknade i de 5 som uttalar sig..så siffran är nog bra mycket högre!
    Ibland kanske man inte alltid ska ta på sig offerkoftan, utan stå för vad man gjort! Men det gör INTE Lina, inte ens en ursäkt! Jag hade kunnat skriva en bok om bara vårt och den andra familjens hästköp därifrån, om allt som INTE gick till så som Lina framställer det som bytesrätt gör. ALLT pga att hon ljuger, så pass att hon tror sig själv!(hon tror ju tex att hennes föräldrar bor på en helt annan ort än vad dom gör, dock säger hitta.se nått helt annat)
    Jag förstår absolut att det blir fel ibland av diverse anledningar och att det är påfrestande att vara hästhandlare. Men vad gäller Lina, så har hon grävt sin grop själv..och gropar har en tendens att bli djupare ju mer du gräver!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s