Media, ni är helt fantastiska! 

Att journalister inte kan hålla sig till sanningen och skriver saker bara för att få klick har jag sedan länge konstaterat. Jag satt precis och läste inne på Expressen när denna http://www.expressen.se/nyheter/sveriges-farligaste-kvinnor—sa-klarar-de-livet-i-fangelse/ artikeln kom upp.

Jag började såklart läsa den och tänkte: ”Vafan har Sara och Martina rykt ihop? Hur är det möjligt?” Sen läste jag vidare.. och slagsmålet han nämner har ägt rum absolut, det ägde rum när jag satt där och det ägde rum på den avdelningen jag bodde på. När jag läser vidare så står det att Martina och Sara som båda är dömda för mord varit i slagsmål, en vårdare blev biten i handen och en flaska slogs i någons huvud. Men att både Sara och Martina släpptes från isol dagen efter. Alltså What?

För det första så var varken Sara eller Martina inblandad i detta bråk för Sara som bodde granne med mig var på sitt rum. Bråket inträffade JA. Bråket var mellan en somalisk tjej och två andra som gav sig på denna somaliska tjej. En plit vid namn Maria försökte gå imellan när den somaliska tjejen bet henne i handen. Det var inget stort slagsmål. De 3 som var inblandade i slagsmålet placerades i isol och den ena tjejen som kom tillbaka till avdelningen efter ett par dagar medans den somaliska tjejen och den andra tjejen satt kvar ett par veckor på isol för att sedan bli knallade till hinseberg. Det var heller aldrig någon flaska inblandad i incidenten. Vi andra 37 intagna på avdelningen placerades INTE på isol utan vi blev ALLA inlåsta på rummen (en slags isolering men inte själva isol) i väntan på utredningen men samtliga släpptes ut från sina rum dagen efter.

VARFÖR skriver tidningarna så mycket osanningar?

Stora delar av avdelningen var heller inte inblandad. ALLA visste dock att det skulle bli slagsmål, även plitarna visste om det. Plitarna sa bara ”vi jobbar på det”, men kanske skulle ni jobba lite fortare så hade det här aldrig hänt!

Ush.. jag blir upprörd på både kriminalvården och tidningen när jag ser sånt här. 

3 reaktioner på ”Media, ni är helt fantastiska! 

  1. Det här är ett jätteintressant inlägg. Media vinklar allt, och får det att låta som något det inte är. Jag läser gärna fler inlägg om hur det var på insidan. Strukturer bland de intagna, relationer med vakterna, vardagen osv.
    Jag har sett för många fängelseserier på tv, så jag tycker det är intressant med verkligheten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s