Hästsverige, när okunskap möter okunskap.

2017– internet är våran bästa vän men även våran största fiende.

I dagens samhälle är det så lätt att sprida saker på internet, utan att behöva veta om det är sant så köper folk allt rakt av. 

Imorse bloggade jag om Expressens artikel om ett par intagna på anstalten Ystad.
Inlägget kan ni läsa HÄR.
Eftersom jag själv var på plats under den incidenten så vet jag att 80% av artikeln inte stämde.
Men nu till det faktiska ämnet, förtal och hästmänniskor och när okunskap möter okunskap.
Det finns seriöst hästfolk, och det finns oseriöst hästfolk. Vad som är seriöst och oseriöst kan vi vända och vrida på till världens ände för det kommer alltid finnas olika syn på saker och ting och två sidor av varje mynt.
Men, VARFÖR måste vi dela alla historier om människor som vi tycker är oseriösa?
En missnöjd kund hörs högre än 100 nöjda hette det för 7-8 år sedan, innan internet blev så stort. Idag, vet jag inte hur många det når ut till.

För inte så länge sedan så bloggade jag om vem som ska våga sälja häst idag med tanke på hur alla hänger ut alla till vänster och höger. Det inlägget hittar ni här.
Och nu var det dax igen… Igår hängdes ytterligare någon ut, en tjej jag inte har den blekaste aning om vem det är. Jag kan bara bilda mig min EGEN uppfattning och den får jag bilda mig av vad som skrivs nedan.
Jag lägger ut en bildserie med MIN kommentar och MIN synpunkt på det hela.

Hur är er uppfattning till det hela egentligen?

Camilla Sofi Olsson, delade en VARNING på en populär hästsidan på Facebook.
Varningsannonsen säger mig inte så mycket, så jag skrollar vidare till kommentarerna…

OBS! Detta gäller en häst som är utlånad på foder och INTE en såld häst.

1.jpg

8

Ägaren verkar heta Lina Coco på Facebook, jag drar öronen till mig. Varför heter hon inte sitt riktiga namn där som uppenbarligen är Paulina Krajniak?
Trådstartaren påstår sig att coco är en känd bedragerska, här är vi bara ute efter att kasta skit känns det som. Såvitt jag vet är hon inte dömd i rätten och det är då onödigt att ens skriva en sådan sak.
Och, polisen har annat att göra än att beslagta en foderhäst.

2

Här börjar jag fundera, folk frågar vad problemet är, för uppenbarligen så finns det ett problem eftersom trådstartaren valt att gå ut med en varning MEN, när man skriver att allt är problemet och sen inte vill säga vad så börjar jag fundera hur det egentligen ligger till

3.jpg

Hästen är inte ridbar, kan var sant vem vet. Men det hade ju varit intressant med ett underlag. För frågan jag personligen ställer mig, är hästen inte ridbar eller är människan inte ridkunnig?

5.jpg

Mitt bland kommertarerna så dyker annonsen upp, och här drar jag verkligen öronen åt mig. Att annonsören annonserar denna häst som en blivande hoppstjärna visar enligt mig brist på kunskap. Man ska inte döma av en bild, men av bilden att döma, att det är en arab korsning och dessutom en polack så är min uppfattning att det snarare är en hobbyhäst alternativ ridskolehäst än en blivande hoppstjärna.
Annonsen är rörig, ägaren vill ej skicka fler bilder/filmer.. Njae…
Och framförallt, hur kan hon känna till skadehistoriken så väl på en import?

6.jpg

Återigen har folk frågat på vilket sätt hästen är oridbar, men ingen får svar.
Däremot börjar folk att anmäla ägarens andra annonser till vänster och höger vilket enligt mig är fel.

Här är jag lite sådär kluven, många verkar vara emot denna Coco men hitintills har jag inte sett mycket fakta. Jag blandade mig såklart i denna diskussionen ( endast för jag var ledig idag)
7.jpg

Och snart, så kontaktade denna Lina Coco mig och skickade en konversation mellan henne och nuvarande fodervärd till hästen där jag fick en liten annan syn än det som uppdagats under dagen.

10.jpg

Här har alltså fodervärden ridit hästen och det har gått bra, alltså har den här varit RIDBAR. Något som hon senare säger att den inte är. För det gick ju tom JÄTTEBRA när dom red. Dock ömfotad. Vad som dock får mig att bli helt trött på människor är när jag läser meningen ” det låter väldigt konstigt att hon tävlat 110 utan skor? Det är väl inte ens tillåtet?”
Om man är osäker på om det är tillåtet eller inte att tävla en häst utan skor så utgår jag ifrån att hästkunskapen INTE är så stor. Samtidigt så tänker jag att eftersom hon ifrågasätter det så har säkert Coco sagt det till henne, och vad vet Coco om det egentligen?
Att tävla en häst utan skor är fullt tillåtet, och definitivt tillåtet i Polen. Dock inget jag skulle rekommendera.

Men till saken, kan vi vara överens om att här är fodervärden mycket nöjd med hästen och här var den ridbar?

11.jpg

En vecka senare, är den svullen på bakhasen.
Hon har upptäckt det redan när den hämtades, men ridit den efter och varit supernöjd!?!
Och voltaren, kommer nog tyvärr inte att hjälpa..

12

Här, har ägaren (coco) varit väldigt tillmötesgående. Hon har erbjudit sig att betala HELA fakturan för veterinären och fortfarande så tycker fodervärden att det är en himla go häst.

13.jpg

Veterinärpappret säger inte så mycket. Halt till och från, nyskodd. Kan det beror på det?
Halt på böjt spår dock ej böjprov…

Ja tanken som kommer direkt i mitt huvud, ja det är en polack…
Veterinären har dock valt att inte behandla något.

Summan av kardemumman, det finns alltid TVÅ sidor av varje mynt och så länge båda sidorna inte presenteras så tycker jag inte att folk ska vara så snabba med att döma.

Kanske är denna Lina Coco en mycket oseriös människa, jag vet inte.
Jag har inte den blekaste aning om vem hon är.
Vem fodervärden är har ja heller inte en aning om.
Min egen uppfattning är lite somsåhär efter vad jag läst.
Tjejen har importerat en polack och anser det vara en blivande hoppstjärna, brist i kunskap.
Fodervärden tror att det kan vara olagligt att tävla en häst barfota, brist i kunskap.

När två människors vägar korsas där båda innehar bristande kunskap och det blir konflikt, så blir nog tyvärr resultatet lätt såhär.

Jag ber en liten bön, att när jag snart börjar sälja hästar igen att alla mina kunder är hästkunniga för att bli uthängd på nätet är någon av det värsta som finns.

Jag förstår även att mitt inlägg kommer att uppskattas av dom flesta och hatas av dom som själv är inblandade men då har jag bara en sak att säga till er. Kommentera inte något ni inte kan stå för, för har ni bjudit upp till dans så.
Och återigen så vill jag bara poängtera att detta är MIN syn på det och jag säger varken att den ena har rätt eller fel eller att jag har rätt jag vill bara visa för häst Sverige att allt inte behöver vara så som någon skriver.

 

 

12 reaktioner på ”Hästsverige, när okunskap möter okunskap.

 1. Hej bara förstå mig rätt nu, jag vill veta varför du använder polack import som att det är en otillräcklig tävlings häst?
  För köpt en polsk sporthäst med med en bra tysk pappa men fortfarande polack.. red nationella klasser på väg upp i 130, red 150 banor på träning. Tyvärr så satt en olycka stopp för vår forsatta tävling stopp. Men kan inte se varför hon skulle va sämre för att hon föddes i Polen?
  Tycker det är synd att du ser på alla polacker som hobbyhäsrtar i med idagens samhälle när aveln är så internationell att semin kan köpas in från o till de olika länderna…
  förstå mig nu rätt, jag är inte ute efter att anfalla bara ledsen att du använder det som ett skälls ord :/
  Vänliga hälsningar Nathalie

  Gilla

  1. Det är nog rasen Madde tänker på i detta fall då det gäller att spå hästens framtida karriär i sporten.
   Dessutom är det svårare att veta skadehistorik på en import. Sunt förnuft säger mig att man givetvis måste vara mer skeptisk mot importer av denna anledning. Med det inte sagt att det ÄR fler fel på importer. Finns dock anledning att alla försäkringsbolag inte försäkrar dem.

   Gilla

 2. vad fan spelat de för roll om det är en polak . min är polak import och tävlar höga klasser.

  sen madelene är väll din hästhållning inte de bästa med tanken att du sålt en del sjuka hästar då du haft en vetrinär som du betalat. så du om någon ska nog inte yttra dig om hästhålning

  Gilla

 3. Detta är ingen negativ kommentar och jag kan erkänna min okunskap då det gäller tävlan med hästar och regler kring det. Däremot har jag haft pensionerade hästar hemma som skogsmullar sedan jag var 11 och kan det mesta kring hästskötsel. Men av ren nyfikenhet undrar jag vad du menar med att hästen är polack och vilken skillnad detta skulle innebära gentemot en svensk häst. Vilka slutsatser är det du drar utefter detta? Mvh Emma

  Gilla

   1. Och Sveriges avel är långt efter i aveln än Tyskland… betyder inte att våra hästar inte duger att tävla med…
    jag menar att ett fint holsteiner sto kan föla i Polen med casall som far och då skulle den bli värdelös tävlings häst ? För den är polskfödd? För min har en import mamma som gått msv klass o köptes in i till Polen och betäcktes med en tysk godkänd hingst som gick svår klass o min ”värdelösa polack” kom till världen… ja Polen är inte lika långt som Sverige i sin avel o Sverige är inte i närheten av Tysklands avel men en individ är en egen individ, vilket land den än är född i. Att en ras inte är lämpad för hoppning är jag fullt med på men sen rata alla polskfödda hästar är oehört tråkigt av dig

    Gilla

 4. Det finns mycket fina polska hästar, så det där är bara skitsnack. En svenskfödd häst kan också vara ”dålig”, likaså en tysk eller en irländsk. Dessutom sysslar ju du också med förtal nu då du påstår att foderbladen nog ljuger. Plus att du hänger ut oskyldiga människor med namn och allting, vilket man inte får göra. Du lägger dessutom ut personens mobilnummer, det har du heller ingen rätt att göra.

  Gilla

  1. Jag har lagt ut en konversation som ligger offentlig på Facebook. All det material jag har använt har jag tagit därifrån som vederbörande har delat. Alltså har jag delat något i andra hand, jag har delat något som redan var delat på Facebook.
   Jag har heller inte hängt ut någon, jag har inte talat illa om någon. Jag har poängterat att det finns två sidor av varje mynt och lagt min kommentar till det hela.
   En svensk, tysk, irländsk häst behöver absolut inte vara bättre än en polsk, det har jag heller aldrig sagt. Vad jag sagt är att denna polack enligt mig inte var en lovande hopphäst. Jag har även i mitt inlägg idag poängterat att det finns många fina polska hästar.

   Gilla

 5. Läste maddes tankar om hela denna saken om min häst Pasja.
  Varför ska en polack vara dålig? Min Pasja är ingen slakt häst i Polen och jag har veterinärs besiktningar från Polen och även rönken bilder på hästen 3 dagar innan avgång till Sverige.
  Sen varför jag heter lina Coco handlar om häxjakten ang mina valpar där av byt namn för folk har terrat mig ang dom. Hur vi än vrider och vänder är folk aldrig nöjda jag har kommit fram att Camilla Ohlsson ville köpa Pasja billigare. Hur jag vet det pga att folk har smsat ringt pmat på Fb vad är sista priset på hästen. ( som den ser ut nu)

  Ja hästen är kaose Camilla Ohlsson har lånar hästen i 5 v
  Hästen är mager har skav pipphass har hon hoppar på 3 ben ( halt på 3 ben) nervös rädd stirrig helt förstörd. All bevis kommer upp på denna sidan efter polisen har fått mina bevis.
  Sen så säger Camilla att hon är polis ja det stämmer hon är en sån som inte har kommit så långt i polis branschen att hon bara kollar fort körningar 😂
  Jag gillar inte poliser och kommer aldrig att göra.
  Då Camilla gör stora tjänste fel som hon kommer att få en så kallar ” kuk i röven” att hon har kollar upp mig i registret där jag är väldigt känd tyvärr och sprider att jag är knarkare. Är jag en knarkare nä faktiskt inte jag blev av med mitt körkort för 1 år sedan pga hittad kokain i blodet jag nekade inte men har tagit mitt straff. Varför jag går ut med detta är pga att Camilla Ohlsson har ändå gjort detta offentligt för folk. Min nya fodervärd fick höra av Camilla att jag är knarkare farlig mm. Stämmer verkligen inte har folk frågor till mig ställ gärna.

  Men det snuten Camilla säger är inte rätt min häst va fin va rid duglig
  Men nu nä faktiskt inte skadad stressad och förstörd
  Jag ska ta bort Camillas polis karriär och hon ska bli mig betalnings skyldig för min förstörda häst!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s