”Det är därför hästen såldes till Sverige”

Alltså alla ni som tror att hästar med ”skit” på röntgen eller ”dåliga” hästar medvetet säljs till Sverige är era föräldrar syskon eller ??

Nej, ”Brunte” 5 år efter Indoctro såldes inte från Holland, Belgien eller Tyskland just till Sverige för det var något fel på den, NEJ!
Brunte såldes till Sverige för det fanns en köpare på den som råkade vara just från Sverige.

Det här snacket med att ”all skit skickas till Sverige” alltså kan ni bara slumpa det skit snacket snälla?? Varför gång jag hör någon säga det så känner jag bara hur irritationen inom mig stiger för jag vet hur fel denna människan har men det kvittar i den stunden vad jag säger för den människans åsikt går inte att ändra på!

Tror ni att handlarna i Holland tänker såhär:” nej men den hästen är det fel på så vi säljer den till en trög svensk?” Nej så är det ABSOLUT INTE!!!
Hur många svenskar tror ni de går i dom Holländska stallen egentligen ? Inte så många!
Om det kommer in en köpare i det holländska stallet som vill köpa Brunte så skiter handlaren fullständigt i om denna köparen kommer från Sverige, Kina, USA eller Holland, handlaren är bara intresserad utav en enda sak och det är att sälja!
Och han skiter fullständigt i var du bor!

Det finns ingen handlare som säljer en häst just för att den är ”dålig”, en handlare säljer alla sina hästar. För handlaren har köpt alla sina hästar för att sälja dom vidare.
Vissa bättre än andra. I alla fallen så vet handlarna heller inte om eventuella fel för handlaren den handlaren köpt av har varit oärlig.. men den biten går jag in på imorgon..

Men…
Kan vi vara överens om en liten sak efter detta inlägg bara, inga hästar säljs medvetet till Sverige för att det är något fel på dom.
Okej!

Tack!

315403_1994116377816_191253099_n

6 reaktioner på ””Det är därför hästen såldes till Sverige”

 1. Och att hästarna är billigare i Holland kan bero att det föds många fler där och deras ”medelmåttiga” hästar som ligger bra i pris, är riktigt bra jämfört med Sveriges. Så man får jättemycket häst för pengarna…inte skräp…

  Gilla

 2. Det blir kanske komplikationer ifall ägare och den som säljer,i låt säga kommisuon,alltså inte är samma person.Det borde absolut inte kunna ske att sjuka djur säljs vidare.De är trots allt veterinärbesiktigade.Sjuka djur skall avlivas.Det som sker så som du beskriver det är lite som svarte petter.Alla försöker bli av med en kostnad och helst tjäna på den.Det är inte ok.

  Gilla

 3. Men hur kommer det sig då att just DU är en handlare som sålt många hästar som inte varit okej? Kan kanske vara slumpen, ren otur men i så fall borde du kanske göra något annat än handla med hästar för antingen är du oseriös och kränger vad skit som går att sälja eller oxå grymt naiv och lättlurad! Men du kanske aldrig googlat ditt eget namn? Kan knappast vara så att det är köparnas fel i alla de fallen…

  Gilla

  1. För det första så har jag sålt över 2000 hästar och om vi ska räkna ut procenten på dom som varit dåliga så är den väldigt låg.
   Jag har mestadels sålt hästar mellan 30-80.000:- och i den prisklassen måste köparen själv förstå att jag inte kan leverera allt.
   Antingen så får man välja en lite bättre häst med ett röntgenfynd eller så får man välja en lite sämre häst som är ren på röntgen.

   Köper jag en oröntgad häst som jag sedan säljer som oröntgad för 45.000kr så kan ju inte jag veta om det är fel på röntgen.

   Så nej, det är inte slumpen, det är inte otur och jag är varken naiv eller lättlurad men på 2000 hästar så kan jag inte alltid göra nöjda. Jag kan räkna till ca 10 hästar som varit dåliga under dessa 10 åren, men okej det finns säkert någon jag inte känner till så säg 30 st. 30 hästar på 2000 ger en procent på 1,5. Det är en extremt låg procent om du jämför med alla handlare.
   Men skillnaden mellan mig och andra handlare är att dom tar tillbaka hästen för att tysta ner, det har jag inte alltid gjort.

   Sen ska du aldrig glömma att det alltid finns 2 sidor av ett mynt!

   Ha en fin kväll.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s