Frågor och svar

Under tiden jag bloggat om anstalten så har det ramat in en hel del frågor i min mail om just detta ämnet som jag kommer att svara på här nedan så gott jag kan.
Det är frågor och svar både om sådant som hände på anstalten och livet utanför.

Hej! Undrar lite över cellen, var ni övervakade där inne med kamera eller?
Vi var inte övervakade i cellen med kamera. Däremot fanns kameror i alla andra utrymmen såsom gym, korridorer, där vi arbetade etc.

Fick ni själv hämta varorna i kiosken eller gav plitarna er påsarna? Fick ni bara handla en gång i veckan? 
Vi fick gå till kiosken och hämta varorna i en liten lucka . Varorna låg då redan i en påse som vi fick gå igenom med kvinnan i Kiosken så allt fanns där. En gång i veckan fick man handla på anstalten ystad och en gång i veckan på anstalten ringsjön.
Vissa anstalter har så man kan handla 2 gånger i veckan

Kan du berätta om den dagen då poliserna knackade på hos dig? Vad var din första reaktion?
Det var en tidig morgon och jag visste inte varför dom var där men jag förstod ju att något stort av på gång. Min första tanken var att gömma pengarna som jag hade bredvid sängen samt min telefon. Det gömde jag och det hittade dom heller aldrig.
Jag fick åka med till polishuset i Helsingborg där dom hade ett förhör med mig och sedan blev jag satt i arresten där jag satt 4 dagar innan dom häktade mig.

En grej jag undrar över är hur allting utanför sköttes om? Hade du nån som du litar på som kunde hjälpa till med alla bestyr?
Jag hade inte så mycket som skulle skötas på utsidan. Mina hästar var sålda och jag hade inga räkningar att betala. Men när saker behövde ordnas så hade jag ett par människor som ställde upp till 100% och det är jag oerhört tacksam för. Något som är väldigt viktigt när man sitter kände jag.

Infann sig något slags trygghet på anstalten eller var det att ha ögon i nacken och vakta sin tunga och leva på spänn mest hela tiden?
Det var ju någon slags trygghet där med tanke på alla rutiner. Men i övrigt för min del så var det mest att bita sig i tungan och walk away oftast. Med de andra intagna var det aldrig några problem men piltarna fick man vakta tungan till.

Har du någon kontakt med dina föräldrar?
Ja

Hur reagerade dom (dina föräldrar) på ditt fängelsestraff?
Jag vet inte. Jag sa inget till dom utan jag la ut detta inlägget på min blogg och bad min bror att skicka det till dom sen flyttade jag in på anstalt efter det så jag vet inte vad som sa faktiskt. Det var ingen som visste om detta förrän jag bloggade om det då jag var väldigt hemlig med det.

När tog du studenten och vad läste du?
Jag tog aldrig studenten. Jag blev utslängt från skolan när jag precis börjat i 9:an och började jobba istället.

Vilka arbeten har du haft?
Efter skolan så började jag arbeta hos en hästhandlare i skåne och red hennes hästar i ca 6 månader. När jag var 16 år slutade jag där och startade eget som hästhandlare och det är det jag har arbetat med i hela mitt liv.

Jag har fått mycket frågor om min uppväxt och barndom men det kommer längre fram i bloggandet.

5 reaktioner på ”Frågor och svar

 1. Det var glädjande att höra att de aldrig fick tag i några pengar.Så som jag har förstått det kan man inte straffas för skattebrott två gånger.Man kan alltså inte dämas till både böter ellet fängelse och skattetilläg.Hoppas att du är skuldfri till staten iom ditt fängelsestraff?

  Gilla

  1. Hej Rolf. Jag blev bara dömd för bokföringsbrott. Skattebrott är något helt annat. Jag blev aldrig åtalad för skattebrott då jag blivit skönstaxerad istället och det räknades som ett straff. Och iom min skönstaxering så kunde dom inte åtala mig för skattebrott. Jag har dock fått skatteskulder pga det som försvinner 2019. Men jag har hellre skatteskulder i 5 år som senare preskriberas än sitter av 1 år till.

   Gilla

 2. Något positivt är väl då att det finns ett datum när skulden preskriberas.Man kan ju ha synpunkter på hur samhället inte underlättar för människor att åter komma in i samhället.Vem fan kan bli ”rehabiliterad” med släpande skulder? En människa som tagit straff borde vara ren när det är över.Man blir upprörd över det.Fagra ord från samhället men det är inte mer.Nåja,det är inte så långt kvar till 2019.Du måste skaffa dig bra skatterådgivare och någon som håller reda på dina papper.En duktig revisor kan ju det där och är en god hjälp.En sådan stark kraft som du är förtjänar bättre än att förlora tid och kraft i myndigheters klor.

  Gilla

 3. Förlora tid och kraft i myndigheters händer? Det absolut dummaste jag hört! Det är väl inte ett dugg synd om en person som utan att blinka begått brottsliga handlingar och sedan, med all rätt, får ta konsekvenserna av det!

  Gilla

  1. Anna, jag har aldrig på stått att det skulle ha varit synd om mig. Däremot så har jag inte begått brottet utan att blinka. Jag står för vad jag har gjort och jag har tagit mitt straff och det är inte mer med det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s