Kiosken på anstalten 

På anstalten Ystad så hade vi en kiosk som kom varje torsdag.
På måndagen så fick man fylla i en kiosk lista som man lämnade in, alltså man förbeställda sina varor. Listan innehöll hygienartiklar såsom schampo, balsam etc.
Utöver det så var det godis och läsk man kunde köpa.
Det gick även att köpa lite smink och konserver.
Ja utbudet var inget att hänga i julgranen och priserna var vansinniga.

Tjejen som hade kiosken kom utifrån och satte sina egna priser men det kändes mest som ett stort jävla skämt och ett lagligt rån.
Vi var ju beroende av henne vad det gällde schampo balsam och sådant vilket hon visste om och hon satte sina priser därefter.
Balsam som kostar 25kr i affärer kostade minst 45kr i anstaltens kiosk osv.
Med en lön på 13kr i timmen så hade man inte råd till mycket annat vill jag lova.

Köpte man något som gick sönder, så fick man absolut  INTE byta det och det var på kvinspens direktiv.

Jag vet jag köpte en klämma en gång för ett sjukligt överpris (35kr) och jag gick direkt från kiosken till rummet och skulle använda den när den ramlar itu. Jag gick rakt ner till henne för att reklamera den och hon sa bara att tyvärr.. För mig så var 35kr en piss i mississippi men det var lite en princip sak. Jag visste ju att det varit tjafs om detta innan att folk inte fick byta felaktiga varor så jag hade pluggat på lite och jag satt ju dessutom för bokföringsbrott där jag själv hade såld 1500 hästar så jag hade ju lite koll på det hela så jag drog hela lagen för henne i kort. Hon tittade bara på mig och sa ge mig den och ta två nya!

Hon visste ju att jag hade rätt i allt jag sa och visst jag hade inte gjort något big deal av det hela men enligt lag så kan hon inte neka mig att byta ut eller lämna tillbaka min trasiga vara.

Det var ju lite så att inne på anstalten så hade man ju tid att tjafsa om småskit som detta och där inne så blev småskit en ganska big deal.

 

3 reaktioner på ”Kiosken på anstalten 

  1. En grej jag undrar över är hur allting utanför sköttes om? Hade du nån som du litar på som kunde hjälpa till med alla bestyr?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s