Avdelningarna på anstalten Ystad

Anstalten Ystad hade plats för 65 intagna. Det var uppdelat i 3 olika hus.
Jag satt till en början i det stora huset (avd AB) med 40 platser fördelat på 2 våningar och med 20 platser på varje våning och varje våning hade 4 korridorer med 5 rum vardera.
Alla korridorer såg precis lika dana ut. Det fanns en liten sunkig dusch, toalett hade vi på rummet. Alla korridorer hade ett litet ja vad ska man kalla det för, kök?
Det fanns en liten kyl, vattenkokare och micro. Vi hade även ett bord med 4 stolar.
Bara för att man bodde i en viss korridor så var man inte tvungen att hänga där utan man kunde röra sig fritt. Korridorerna låstes dock 18.30 på kvällen och låstes upp 07 på morgonen.

Det fanns 2 andra avdelningar på Ystad med som när jag satt är hade självförvaltning. (Självförvaltningen återkommer jag till senare). Det var FA och FB. Jag minns inte vilken som var vilken men även där ute bodde jag en kort period men jag protesterade ganska så rejält genom att hälla ut filmjölk, inte städa etc så jag fick snart flytta in i det stora huset igen. Det hette att det var typ som en ”belöning” att komma ut till F för det var självförvaltning och dom skötsamma fick komma ut dit men för min del var det snarare en bestraffning och jag hade bara ett mål i sikte och det var att komma in i stora huset igen. Visst det tog mig 6v men sen kom jag tillbaka in där.

FA och FB var lugna avdelningar där dom lugna satt.  Den jag bodde på hade 16 platser och den andra hade 6 platser. Den lilla var anpassad till dom som hade barn och när jag satt där så fanns det 2-3 intagna som hade sina barn där. Dom träffade vi dock aldrig och dom gick heller inte till sysselsättningen eftersom dom hade små barn.
Det hette ju att det var ”samma” personal på hela anstalten men alltså… Dom som arbetade ute på F var inte av samma kaliber som dom som arbetade inte på AB.
Vi hade tex en gammal surkäring Rosita som arbetade på FA, fyfan! Jag har aldrig någonsin stött på en sådan besserwisser i hela mitt liv som gick med näsan högt i vädret.
Fanns även en gammal gubbe som haltade fram, han borde ha gått i pension för länge sedan. Jag fick värsta kontaktmannen man kunde önska sig, Anna hette hon. De andra intagna sa till mig innan att hon var hemsk, fake smile kallades hon och det levde hon verkligen upp till.
Min personliga uppfattning var att kvinspen placerat de mindre begåvade piltarna ute på F för det hände inte så mycket där. Men jag kan ju ha fel…
Ja detta inlägget skulle ju handla om de olika avdelningarna och gick lite iväg på något annat men ja…

ystad

Vill du  följa bloggen och få ett mail varje gång ett nytt inlägg publiceras?
Fyll i din email adress enligt nedan så kommer blogginlägget direkt i din mail.
Surfar du från en data så fyller du i din mail adress här till höger, surfar du från en surfplatta eller telefon så skrollar du längst ner på sidan och fyller i den där så kommer blogg inlägget direkt i din inbox.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s