En reaktion på ”Ni som snackar kan sluta snacka nu… 

  1. Detta är ju även en av de dåliga bitarna med att alla i hela Sverige ska ha rätt att veta allt om alla hela tiden. Varför kan inte du ”bara” få dömas, avtjäna ditt straff och därefter få släppas fri – utan att jag, min granne, dina grannar och alla andra, ska få veta allt detta som du varit med om? Detta snaskande och att du misstänkliggörs hade förmodligen inte inträffat om du fått lov att ha din ”kriminella karriär” i fred och att endast initierade hade haft rätt att läsa om vad du gjort. Därefter hade du kunnat läka i fred.

    Ok, nu vet jag att du själv skrivit om det som skett i ditt liv – men det kanske du har gjort p g a att du vetat att detta är offentliga handlingar. Du visste att det ändå skulle kommit ut och då är det bättre att själv ta tjuren vid hornen? Jag tycker verkligen det är dags att förändra vilken information som ska få spridas och vilka som har rätt att veta. Det är ju nästan löjeväckande som det ser ut idag, tycker jag. Och då talar jag utifrån mitt egna perspektiv som en som inte är dömd.

    Jag har absolut INGEN nytta av att veta att du är dömd. Om det inte handlar om grova sexualbrott möjligtvis. Hade varit mycket bättre att skapa en tillsynsmyndighet som arbetar för att hålla koll på domar och därefter tycker jag det ska vara dold information för oss vanliga medborgare vem som gjort vad, när, hur och så vidare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s