Lärlingen friställd ifrån sitt arbete 

På travronden.se har denna artikel publicerats https://www.travronden.se/nyheter/sport/larling-anklagad-misshandel-och-hot-94339. Jag blir glad att läsa att denna person inte längre finns i stallarna och kan skada dessa hästar, men jag blir samtidigt väldigt fundersam. Han har INTE fått sparken eller blivit uppsagd. Friställd betyder något i stil med att han har arbetet kvar men inte är på plats just nu. Ja typ så kan man tolka det.. Sen om det är sanningen att han verkligen är friställd eller om tränaren säger så för att det ska låta bra ja det vet man ju aldrig..

Men vad i helvete är det denna tränaren håller på med?? Menar han på fullaste allvar att han vill ha tillbaka denna snubben om han inte blir fälld i rätten? Som jag skrev innan så handlar dessa inlägg inte om själva misshandeln, utan jag ifrågasätter arbetsgivaren som väljer att ha en anställd som behandlar hästarna på ett fruktansvärt sätt. 

Hade denne personen varit anställd hos mig så hade jag sparkat ut honom rakt utanför grindarna med huvudet före, och om han inte velat lämna själv så hade jag bett några kompisar hjälpa han härifrån.

Det är fullständigt horribelt om denne lärling får arbeta kvar eller om någon annan över huvudtaget tänker tanken på att anställa honom eller låta han köra deras hästar.

För er som missat tidigare inlägg så finner ni det här https://madeleineelhanafi.com/2016/08/31/den-dar-omtalade-larlingen-och-trav-tranaren/

3 reaktioner på ”Lärlingen friställd ifrån sitt arbete 

  1. Tänker att det ibland kan vara väldigt svårt för en arbetsgivare att avskeda någon (speciellt om den anställde har missbruksproblem eller sjukdom). Och att ”sparka ut” med omedelbar verkan ska bara ske om det är ett mycket allvarlig händelse (och det ligger på arbetsgivaren att bevisa vad som hänt). Lärlingen verkar ju vara rätt ”driven” och tränaren kanske vill undvika att det blir en segdragen tvist? Men samtidigt har han ju ett stort ansvar mot hästarna och mot hästägarna… Förbundet verkar ju inte göra nåt men djurskyddsinspektion kanske kan vara ett steg annars…

    Gilla

  2. Läste igen, och kan inte bli annat än upprörd på tränaren. För var är omsorgen om hästskötaren? Var inte hon också anställd? Varför blev inte hon friställd? Varför är inte hon välkommen tillbaka? Och en stilla undran är ju varför bloggen och artiklarna inte granskar hur hästarna behandlas (blödande munnar och piskrapp?!?!)? Var är omsorgen om hästarna?
    Nej, travsporten verkar ha en rätt rutten kvinnosyn… och sånt här bättrar ju heller inte på sportens rykte bland djurrättsaktivister…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s