Att vara eller inte vara lämplig för samhällstjänst 

När jag satt häktad så gjorde frivården en utredning på mig och jag var absolut INTE lämpad för samhällstjänst. Det kan visserligen haft lite med min attityd och inställning att göra… 

Men tidigare idag så publicerade jag ett inlägg om den åtalade hästprofilen. Ni kan läsa det här. I det blogginlägget så finns en länk till artikeln i HD. I den artikeln står det följande: Av ett häktningsprotokoll och en personutredning framgår att mannen erkänt en betydande del av sexualbrottsmisstankarna. Han säger sig vilja ha hjälp med sitt beteende och är beredd att delta i ett program för sexualförbrytare inom ramen för skyddstillsyn. Frivården bedömer dessutom mannen lämplig för samhällstjänst.

Jag vet ju hur en sådan utredning går till eftersom även jag gjort den. Men hur i helvete är det ens möjligt att man ska kunna få samhällstjänst istället för fängelse för sådana brott?? Det är helt sjukt enligt mig! Borde det inte vara obligatoriskt för ALLA sexualbrottsligar att sitta på anstalt? 

Nu är ju bara ett av dom brotten han begått värt minst 2 års fängelse dvs samhällstjänst är inte aktuellt. Samhällstjänst kan man bara få om man är dömd till Max 6 månaders fängelse så det är somsagt inte ens aktuellt för honom, men endån!

Bara man tittar snett på bokföringen får man 5 år men titta ta och knulla på barn och man får inte ens hälften av det! 

Ytterligare ett bevis på att Sverige är ett pengakåt land, i mina ögon!

2 reaktioner på ”Att vara eller inte vara lämplig för samhällstjänst 

  1. Hej! Kan du inte göra ett inlägg om ”kända hästar” som du sålt och berätta lite kort om historien bakom dom 🙂 alltså hästar som många känner till på dom större tävlingarna, framförallt här i Sverige 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s