Så lever dömda Sara Lundblad i fängelset

Jag var precis inne och kollade på kvällsposten när denna rubriken dök upp.
Sqaralundblad

Eftersom jag suttit tillsammans med Sara (så sent som för 2 måndaer sedan) och hon dessutom var min ”granne” och vi umgicks mycket så var jag tvungen att läsa artiklen. Och det enda jag frågar mig, i vilket land köpte journalisten sin utbildning för den kan inte ha kostat mer än 5kr.
HUR svårt är det liksom att ta reda på information?
Och vem har gett henne denna rappakaljan?
Efterforsking vad är det?
Ja artiklen jag pratar om hittar ni HÄR

Eftersom jag tycker att hon som skrivit denna artikel mest pratar skit så tänker jag korrigera dom sakerna som jag anser vara felaktiga.

Vi börjar med: Kriminalvården har beslutat att Sara Lundblad inte ska beviljas regelbundna permissioner. Hon får heller inte slussas ut via halvvägshus eller liknande.”

Givetvis så kan Sara INTE beviljas regelbundna permissioner, än. Sara är dömd till 18 års fängelse och innan man kan få permission så ska man ha avtjänat 1/4 av sitt straff.
Dvs Sara kommer in i sk permissionsgång tidigast när hon suttit av 4,5 år.
Sara har suttit ca 2 år nu, dvs först om 2,5 år så kommer hon in i permissions gång.
Det kan mycket väl hända att det står i hennes särskilda vilkor att hon inte kommer få några permissioner men det gäller inte bara henne utan alla med långa straff. Och hon kan ompröva sina särskilda vilkor och om hon sköter sig, gör program etc så mest troligt så kommer dom att ändras.
Vad det gäller halvvägshus eller liknande så gäller det först i slutet av straffet det med, när man som tidigast gjort en 24h permission på egen hand. Men Sara har många år kvar att sitta så hon får vänta ett bra tag med det, om det bli akutellt för henne.
Notis: Särskilda vilkor får alla som är dömda till fängelse i 4 år eller mer om det inte är uppenbart obehövligt.
Så detta med permissionerna är inte unikt för henne utan oftast står det i vilkoren på de som är dömda till 4 år eller mer att dom inte har några permissioner.

Dock så kan hon ansöka om lufthålspermission redan nu eftersom hon suttit två år. Dvs en runda i skogen med 2-4 plitar som håller hårt i henne.
vilkor

”Sitt eget smink får hon inte ta in på anstalten. Det funkar inte att visitera henne på ett säkert sätt om parfymen och mascaran finns på anstalten.”

Alltså det låter som hon är värsta brottslingen. INGEN intagen får lov att ha parfrym på anstalten så det gäller inte bara Sara. Mig veterligen så hade hon massvis med smink på rummet, såsom vi andra hade, även MASCARA! Allt detta var givetvis inköpt i anstaltens kiosk då man INTE fick ta med något sådant utifrån.
Ja sedan går ju allt att smuggla in enkelt på den anstalten men det är en annan historia.

”I sin cell får hon ägna sig åt handarbete”
Alltså va? Hon får ägna sig åt precis vad fan hon vill i sin cell.
Sara ritar mycket och ritar fantastiskt fina bilder.

”Hon får en gång i månaden ringa en kompis”
Öhhh alltså va ?
Alla nummer på intiken måste godkännas. På intiken så mig veterligen har Sara endast sin sons fosterfamilj samt en journalist.
Tidigare så hade hon inte sin sons fosterfamilj på intiken och då finns det något som heter vecko alternativ månads samtal som man får ringa under BEVAKNING av en kriminalvårdare och de samtalen får max vara i 15 minuter.
När jag först kom till anstalten så hade Sara beviljat att ringa sin son 1 gång i månaden under bevakning.
Att hon bara skulle få ringa en kompis sådär random kan ni ju glömma. Alla nummer ska dom gå igenom och godkänna och för en som sitter 18 år för mord så är det inte så lätt att få samtal beviljade.
Hon har en kvinna som besöker henne ibland, hon var vid tillfället när jag satt godkänd som besökare men inte via telefon. Ja det var i alla fall Saras uppgifter, lite konstigt kan jag tycka men ingenting som förvånar mig när det gäller kriminalvården.

Sen frågar jag mig en annan sak. Hur kan kriminalvårdens utredare anse att hon saknar empatisk förmåga och tro att hon ska begå fler våldsbrott?
Dom har suttit några timmar med henne i en utredning, dom känner inte henne

Detta blogginlägg handlar INTE om hur Sara lever i fängelset, utan jag har bara korrigerat skiten som stod i kvällsposten som var ren skit.
Kanske kommer det ett inlägg om hur hon lever i fängelset. Eller hur några livstidsdömda kvinnor lever där inne. Vi får se!

Jag hade bestämt mig för att inte blogga om Ystad, jag har skakat det av mig och glömt bort det mesta… Men ja vi får se.
Men det lustiga i denna artiklen är även att det står såhär ”Ystadsanstalten har 65 platser, alla i säkerhetsklass 2, reserverade enbart för kvinnor.”
När jag satt, så fanns det inte bara kvinnor där. Under slutet av min tid på Ystad så satt även en Syriansk man där. Eller alltså, man och man…
Det är en tolkningsfråga, han hade en sådan där mellan benen ni vet. Ja ni vet en banan med två äpplen, men samtidigt så hade han silikonbröst..
Ja jag utvecklar den delen imorgon för detta inlägget handlar ju faktiskt inte om det.

3 reaktioner på ”Så lever dömda Sara Lundblad i fängelset

  1. Jag vill läsa mer om din tid på fängelset. Har ni en riktig kiosk där? Får själv gå runt och handla eller någon som handlar åt er? Och satt där en man? Har han penis ska han ju på annat fängelse. Haha

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s