Att sälja hästar trots mitt näringsförbud

Jag har ju näringsförbud fram tom mars 2017. Det är absolut inget som stör mig och om jag hade velat dra igång min verksamhet nu så hade jag kunnat lösa det på flera andra sätt.
Men sen så började jag fundera…
Om jag säljer 4 eller fler hästar per år så behöver jag ett tillstånd. Alltså borde jag kunna sälja 3 hästar under detta året utan att det anses vara en verksamhet, för jag behöver ju inte tillstånd förrän jag kommer upp i 4 hästar och vid 4 eller fler räknas det som verksamhet.
Källa: Jordbruksverket

Sen så, får man ju lov att ha en hobbyverksamhet och med en hobbyverksamhet så trodde jag fram tills för typ 2 minuter sedan att man fick lov att tjäna 30.000:- per år..

Då tänkte jag, men perfekt. Då kan jag sälja 3 hästar och tjäna mindre än 30.000:- o då bör det ju anses som hobbyverksamhet, eller hur?
Men jag läste precis på internet att det var omsättningen som fick vara max 30.000:- per år så mina planer gick i stöpet precis.
Källa om hobbyverksamhet info: Hobbyverksamhet

Så det jag hade funderat på för en vecka sen o skulle skriva som jag aldrig kom till var att jag teoretiskt sätt borde kunna sälja 3 hästar detta året och tjäna mindre än 30.000:- och det påverkar inte mitt näringsförbud men jag upptäckte ju nyss att fallet inte var så.
Och jag säljer inga hästar i 30.000:- prisklassen så nope.

Jag hade såklart kunnat lösa detta endån men jag vill med mitt eget namn stå bakom det jag säljer så jag får snällt vänta 7 månader till.

En reaktion på ”Att sälja hästar trots mitt näringsförbud

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s