Frivården och efterlysning

När man är villkorligt frigiven så ska man hålla kontakten med frivården om man står under övervakning, vilket jag gör. Jag har begärt att få min frivård i Belgien då det är där jag planerar min framtid, ett ärende om det har påbörjats. Fram tills dess är klart så hade jag kommit överens med min handläggare på frivården om att ha kontakt med henne via mail telefon och ev träffa henne vid tillfälle. 
Min handläggare Karin Beijergård Månsson på frivården är inte helt lätt att nå. Ibland kan jag skicka mail men inte få svar, hon svarar endast när hon anser det vara viktigt.

Vad är det då som har hänt som har fått mig efterlyst? 

Vi tar det ifrån början …. 

Jag mailar henne följande. Hon har tidigare bett mig skicka vykort varje gång jag är utomlands. 


Vykort skickades och hur länge jag skulle stanna där var ju osäkert eftersom jag inte visste hur jag skulle må efter operationen.

Datumen för operation var lite oklar så mina uppgifter om det hade därav varit lite oklara till henne. Men så fort jag visste datum så meddelade jag henne. Hon svarade mig då även att hon ville att jag skulle komma in i början av vecka 28, dvs denna veckan. I början av vecka 28 skulle jag ha återbesök på kliniken i Prag så jag skulle inte vara i Sverige. För mig är ett återbesök hos läkaren betydligt viktigare. OBS, detta betyder inte att jag inte ska dyka upp eller att jag fått en datum för möte som jag inte kommit på.

Operationsdagen var alltså den 30/6 och inte 28/6 som jag först meddelat henne.


7-10 dagars säng liggandes och ta det lugnt är informationen jag hade fått, men det är ju självklart väldigt individuellt!

Sedan har jag tydligen (utan minne) skickat iväg detta mailet dagen efter operationenSedan har jag tydligen fått ett svar på detta mailet som löd såhär


Okej. Det mail jag skickat till henne dagen efter operation och det hon svarat på samma dag har jag INGET minne av. Förmodligen eftersom jag mindre än 24 timmar innan hade genomgått en stor operation och var nerknarkad på massa smärtstillande och annat. Alltså dessa 2 mail ovanför är några jag läst idag för första gången när jag varit vid normalt medvetande.

Men vi fortsätter …

Efter operationen var jag väldigt pigg, som jag skrivit tidigare så var jag förvånad över hur bra jag mådde. Jag hade ju bara den förra operationen att jämföra med. Dessutom så blev jag väldigt uttråkad av att ligga i sängen på hotellet och åkte därför till Sverige betydligt tidigare än jag skulle. Eftersom jag inte fick flyga så nära inpå operationen för läkaren så hade jag ju tagit mig till Prag med bil, och då tar jag mig även tillbaka till Sverige med bil. För att komma till Sverige ifrån Prag så kan man köra via Polen eller Tyskland, jag valde att åka igenom Polen.

Igår när jag vaknade i München så mailade jag Karin och frågade om hon ville ha ett vykort, eftersom jag måste ”positionera” mig för henne enligt henne.


Jag fick inte svar men valde att gå och köpa detta vykort och skicka det. Meddelade henne att jag skickat det trots allt, men fick heller inget svar på det.


Jag skickar alltså inte bara ett vykort, utan jag meddelade även  på mailen att jag skickat det samt tar bild på fram och baksida och mailar.

Idag skickade jag henne detta mailet


Tillslut så svarar hon mig, och då med detta.

Nu börjar ju det intressanta.

Jag tog telefonen och ringde henne DIREKT när jag fick det mailet, ett samtal som varade i 18 minuter och jag märkte ganska så snabbt att jag skulle behöva spela in samtalet eftersom uppgifterna ändrades allt eftersom. 

Jag frågade henne varför hon skickat detta till övervaknings nämnden etc och då säger hon för att vi hade en deal om att jag skulle höra av mig en gång i veckan och det hade jag inte gjort förra veckan. Jag blev ju lite ställd för vadå deal att jag skulle höra av mig en gång i veckan?? Jag förstod ingenting och det var inte förrän hon sa att hon mailat den informationen till mig som jag kollade mailen, och där fanns det mailet. Inget av det som stod i mailet kan jag minnas att jag läst. Heller inget ifrån det mailet hon berättade att jag skickat till henne. Men det kan ju ha sin naturliga förklaring eftersom jag var nyopererad och på starka mediciner, vill jag ju tro.

I telefonen började hon även snacka om att ja jag hade ju varit i Polen men inte haft tid att komma till henne??? Alltså va??? För att ta sig med bil ifrån Tjeckien till Sverige åkte jag via Polen, så ja jag har varit i Polen! Hur fan skulle jag annars ta mig till Sverige? Dessutom hade hon ju skrivit att hon ville att jag skulle komma vecka 28, dvs denna veckan. Så vad spelar det då för roll om jag var i Polen förra veckan eller inte??

Det är klientens (jag) mitt ansvar att hålla kontakt, och det har jag ju gjort!!! Det är ju hon som bara svarar på de mailen som passar henne eller så svarar hon väldigt sent. Samtalet med henne spelade jag inte in i början utan det var först efter att hon ändrade sina svar som jag kände att det var lika bra att spela in det och det meddelande jag henne med, och då ändrade hon sig i telefonen väldigt.

Jag sa även, okej jag skulle höra av mig en gång i veckan tydligen, information som jag missat. Nu tog det 9 dagar istället, men om jag skickade ett mail i söndags kl 23:59, hade det räknats då? Nej det hade det inte för det måste vara inom 7 dagar från förra konkten. Alltså om hon fått ett mail på en måndag ena veckan och sedan torsdag veckan efter så hade det enligt mig varit en gång i veckan men enligt henne var det nu inom 7 dagar ifrån senaste kontakten och det är inte vad en gång i veckan är i min värld. En gång i veckan är en gång i veckan oavsett dag eller tidpunkt.

Ja nu är det inte vad detta handlar om men iallafall, jag är efterlyst och egentligen kan jag bara skratta. Detta är frivårdens sätt att skrämma upp människor men det biter inte på mig. 

På mail kunde hon heller inte svara på vilken tid jag kunde komma, men när jag ringde henne så fick jag en tid direkt. Varför kunde jag inte få det via mail men 18 minuter senare via telefon? Var det bara för att jävlas med mig eller ?

Jag fick en tid hos henne på fredag den 15/7 2016 kl 09.30 och när det mötet väl är avklarat så ska hon sedan ringa till denna Annika Ström på övervakningsnämnden och då fattas ett nytt beslut på om jag ska fortsätta vara efterlyst eller inte. Sedan ska det vara något möte om min såkallade misskötsamhet den 22/7 fick jag information om i telefon (fick dock ej plats eller tidpunkt) och då bestämmer dom påföljd. 

På kriminalvårdens hemsida kan man läsa följande 

”Åtgärderna varierar beroende på hur allvarlig misskötsamheten är. Nämnden kan besluta om att förlänga övervakningstiden eller lämna föreskrifter om tätare kontakter eller behandling. Dessutom kan nämnden ge klienten en varning. Om klienten ändå inte sköter sig kan ärendet återredovisas till åklagaren. Då kan det bli ny rättegång och klienten riskerar fängelsestraff. ”

Det står även såhär på deras sida

”Om klienten håller sig undan kan nämnden begära att polisen ska omhänderta denne, som då förs till häkte.”

Eftersom jag är efterlyst och frivården begärt mig omhändertagen så innebär detta att dom måste ansett att jag ”hållit mig undan”. Det är inte en uppfattning som jag delar med dom, gör ni?

Någon som håller sig undan i min värld är en person som inte går att nå, det finns liksom inte en skymt av personen.

Jag har ju verkligen hållit mig undan genom att maila, skicka 2 vykort (1 från Prag och 1 från München) och dessutom bett om ett möte DENNA veckan innan jag fick mailet med infon ifrån henne. Jag uppdaterar min blogg och Facebook dagligen och det är knappast så att jag gömt eller hållit mig borta!

Har dom inget bättre för sig på frivården?

En efterlysning pga ett uteblivit mail? Hade det inte räckt att min handläggare anmälde det till övervakningsnämnden? Hon var tvungen att påtala att jag höll mig undan så en efterlysning skulle gå ut? Igår skickade jag henne två mail, idag på FM anmäler hon det…

Tom på ord. Men jag har inte hållit mig undan. Dessutom så kommer jag nu bara för det att skriva ut exakt vart jag befinner mig, så ska vi se hur polisen hanterar efterlysta personer. Jag ska även sätta 3 alarm på telefonen varje dag, kl 09, kl 13 samt kl 18 där jag ska maila min handläggare om exakt vart jag är och vad jag gör för hon ska aldrig någonsin igen kunna säga att jag håller mig undan!

Det här är ju ingen big deal, även om polisen skulle gripa mig så blir jag snart släppt igen. Jag är inte orolig, hela grejen får mig bara att små le lite.

Här kan ni läsa mer om misskötsamhet på kriminalvårdens hemsida https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/frivard/overvakningsnamnderna/

Jag var egentligen färdig med mitt inlägg här, men hittade många fler mail mellan oss och här kommer ett par till. JAG dubbel kollar hela tiden att mina mail kommer fram eftersom hon inte svarar, ibland svarar hon 2 dagar senare…

Dessa mailen är sedan innan operation.  

   
 
  

Ja detta får vara allt för ikväll… Jag återkommer och gör jag inte det så vet ni att jag är i tryggt förvar 😜

2 reaktioner på ”Frivården och efterlysning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s