Jag har miljoner i skulder

Igår skrev jag att jag inte hade några skulder, idag har jag miljoner i skulder. Allt är en tolkningsfråga och det är upp till var och en hur man väljer att tolka saker och ting.

HP4A8597

Jag har skulder och det är inget jag skäms över. Mina skulder hos kronofogden uppgår till miljonbelopp, det är helt okej.

Jag är inte på kronofogden för jag inte kunnat betala, utan jag har gjort ett val. Ett val jag inte ångrar och ett val jag inte skulle göra ogjort. Och jag tackar det svenska samhället för deras lagar och regler.

Jag fick min första skatteskuld i ung ålder, jag tror jag var runt 19 år. Jag höll på att svimma när det ramlade ner en räkning på 200 000 kronor som jag skulle betala i skatt. En summa som för mig då var vansinnigt mycket pengar.

I samma veva så var jag tillsammans med en kille som inte var helt laglydig, på ren svenska kriminell. Och att inte betala denna skatteskulden blev mer en självklarhet. Och skulle jag komma till kronofogden så kunde jag lika bra göra det ordentligt!

De kommande åren var det precis samma visa, skatteskulderna blev högre och högre för varje år. Jag skulle bara betala mer och mer för varje år som gick och givetvis blev jag sköntaxerad.

Jag har i tio års tid hört folk tala om för mig att kronofogden kan man inte vara på och ditt och datt. Men allvarligt talat, vad har det egentligen gjort för skillnad? Jag tror inte det gjort någon skillnad alls. Okej, jag kan inte ta några lån. Men vad ska jag med lån till? Lån är något som får mitt hjärta att slå tusen gånger snabbare bara jag hör ordet. Kan du inte betala kontant så ska du heller inte köpa det (hus är enda undantaget). Och OM jag skulle behövt ta ett lån, så finns det mer än tio personer som skulle ställa upp direkt.

Jag kan inte äga något på papper, men varför måste jag göra det? Om jag äger bilen, hästtransporten, klockan eller vad det nu är eller någon annan gör det, vad spelar det för roll? Jag är inte i behov av att mitt namn ska synas överallt.

Lägenheter kan vara svåra att få för man är på kronofogden sägs det, alltså what? Att få en lägenhet trots betalningsanmärkningar är enklare än något annat.

Så vad har det egentligen gjort för skillnad att jag är på kronofogden? Ingen!

Jag lever mitt liv precis som om jag inte är på kronofogden. Enda skillnaden är att de pengar jag skulle betalat i skatt har jag istället stoppat rakt ner i fickan. Och det, det är just det som så många stör sig på!

Men vet ni vad det allra bästa med detta är? Det är att skatteskulder försvinner efter fem år, d v s min första skatteskuld är redan borta och min sista försvinner 2018.

Skattebrott har jag aldrig varit åtalad för, av den enkla anledningen att Sverige är med i EU och här får man inte ha dubbel bestraffning… så eftersom jag blivit sköntaxerad kan jag alltså inte bli åtalad för skattebrott!

Man gör alla sina val här i livet, detta var ett av mina första val och jag ångrar inte det en sekund. Det kan vara svårt för vanliga ”svenssons” att förstå, men jag utgår inte från att en vanlig människa ska förstå.

Det här är mitt sätt att räcka finger till det svenska samhället!

En liten notis… Döm aldrig en person för den är på kronofogden. Att en människa är på kronofogden säger egentligen ingenting om den personens privata ekonomi. Kan en människa lägga tillräckligt mycket i deposition kan man också utgå från att det aldrig blir bekymmer med betalningarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s