Är jag tillbaka på ruta ett?

Häromdagen låg jag på soffan och funderade på vart jag kommit i livet eller om jag faktiskt var tillbaka på ruta ett…

HP4A3652

Före exakt elva år sedan arbetade jag i ett handelsstall. Jag hade blivit utslängd från skolan för jag inte kunde uppföra mig och det är väl ingen som är förvånad över det? På det arbetet, som var mitt första, hade jag kost och logi och fick ha med min häst och arbetade för den fantastiska lönen på sex kronor i timmen. På ren svenska, ett slaveri!

Nu, elva år senare, ligger jag på en soffa i ett svenskt fängelse. Jag har sjukskrivit mig från dagens sysslor. Jag har kost och logi och en lön på sex kronor och femtio öre i timmen (normalt tretton kronor i timmen, men den halveras när man är sjuk).

Man kan ju inte påstå att jag kommit speciellt långt när man ser det så här på papper. Gratis mat, boende och med en löneökning på femtio öre i timmen. Inte mycket att hänga i julgranen…

Men när jag funderar så har jag faktiskt kommit väldigt långt. Jag har kanske inte några fina utbildningar eller titlar… ärligt talat så har jag inte en enda utbildning… Men jag har lyckats sälja över 1 500 hästar i hela världen. Ja, ni läser rätt. Ettusenfemhundra hästar. Jag har fått chansen och möjligheten att lära känna och träffa helt fantastiska människor. Jag har rest i stora delar av världen och hunnit bosätta mig på tre kontinenter och fyra olika länder.

Att jag kan åka till tolv olika länder och knacka på någons dörr och veta att det är precis som mitt egna hem, det betyder mer för mig än några utbildningar i världen!

Jag har fått uppleva och lära mig saker som man inte kan köpa för några pengar i världen. Jag har inga lån och jag inte privata skulder (kronofogden och skatteskulder räknas inte i min värld).

Jag har kommit långt, på mitt egna lilla vis.
– och det är bara mitt egna lilla vis som räknas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s