”Det är inte okej att du kallar oss för plitar”

Idag vid morgonmötet så använde jag ordet plitar, jag hade tonat ner mig från jävla plitar till bara plitar.

– Det är inte okej att du kallar oss för plitar, säger pliten Maggan.

– Vad ska jag då kalla er, undrade jag.

– Kriminalvårdare eller vårdare, svarar Maggan.

– Jaha… Jag har alltid trott det heter plitar, i min värld kallas ni alla för plitar och jag trodde det var vad ni var. Det är ingen som sagt till mig att det heter kriminalvårdare så HUR ska jag kunna veta det, svarade jag.

Sedan kunde jag inte låta bli att säga. Jo, förresten, jag heter Madeleine, inte Madde eller Madelen!

Maggan är ju glad för att ge rapporter, så det trillar väl in en rapport om att jag kallat dem för plitar under dagen…

Jag får väl börja säga kriminalvårdare helt enkelt… Men på min blogg kommer det alltid vara plitjävlar!

HP4A5631

Men…

Jag slog upp ordet plit i svenska ordboken och så här står det; plit, (slang), vaktkonstapel i fängelse II en; ar.

Exakt vad är problemet?

Det står klart och tydligt att plit är en vaktkonstapel i fängelse. Ja, det må vara slang. Men det är ju knappast nedvärderande.

Däremot så finns det INGET ord i Bonniers svenska ordbok (2002) som heter kriminalvårdare… Och om jag slår upp ordet vårdare så står det; person som vårdar (ofta i sammans): sjukvårdare, dagbarnvårdare.

Och vi är väl varken sjuka eller barn?

Och nu börjar jag undra, var det ordet ”plit” eller ”jävel” som gav mig ena rapporten häromdagen?

För om man hänvisar till ordboken som finns här, dock är den från 2002 men det är ju inte mitt fel att de inte uppdaterat sig, så är ju plit inget dåligt ord. Och jävel, är vi på sådan dagisnivå att man får rapporter för att man svär?

Nä, nu ska jag nog överklaga den där rapporten… Jag har ju ändå inget bättre för mig…

Vill du följa bloggen så anmäler du bara din emailadress så får du ett mail varje gång jag skriver ett nytt inlägg.

Surfar du från en data så fyller du i din mailadress här till höger, surfar du från en surfplatta eller telefon så skrollar du längst ner på sidan och gör detsamma så får du automatiskt ett mail varje gång ett nytt inlägg publiceras.

En reaktion på ””Det är inte okej att du kallar oss för plitar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s