Gör minst en sak om dagen som skrämmer dig

Det har jag läst någonstans och jag tror verkligen på det. Jag tror att man växer som människa genom att göra saker som man kanske egentligen inte vågar och göra saker som skrämmer en lite.

HP4A7283

Anstalten Ystad skrämmer inte mig i den bemärkelsen, men dit vill jag faktiskt inte. Tänk er själva, där finns det 65 intagna och inte 14 som här. 65 kvinnor under ett och samma tak, Jesus säger jag bara! Det är bäddat för konflikter och jag som har en väldigt stark personlighet och säger vad jag tycker och tänker kommer ju att få problem.

En av tjejerna som sitter här har suttit tre år i Ystad. Jag har flera gånger hört henne säga hur hon tycker att alla som är dömda till fängelse borde få gå igenom en sluten anstalt. Och utan att ha suttit på en sluten, så kan jag nog inte annat än hålla med.

Samtidigt som jag vill få uppleva det, så vill jag inte härifrån. Tänk er själva, det var kaos här när sex tjejer slogs om en telefon, hur är det då när 16 stycken ska kriga om en sketen telefon? Det är garanterat mer strukturerat där än vad det är här… men ändå…

Tanken av att åka dit är lite skrämmande, samtidigt som jag är nyfiken på hur det faktiskt är på en sluten anstalt. Nyfiken på hur ett ”riktigt” fängelse i Sverige fungerar.

Jag tror faktiskt det hade varit en nyttig upplevelse och en bra läxa.

Jag vet, hur kan man resonera som jag?

Jag förväntar mig inte att någon ska förstå mitt resonemang, det har ingen någonsin gjort tidigare heller…

Vill du följa bloggen så anmäler du bara din emailadress så får du ett mail varje gång jag skriver ett nytt inlägg.

Surfar du från en data så fyller du i din mailadress här till höger, surfar du från en surfplatta eller telefon så skrollar du längst ner på sidan och gör detsamma så får du automatiskt ett mail varje gång ett nytt inlägg publiceras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s