Rapporter hit och rapporter dit

Hellre fria än fälla

29:e oktober 2015: Ni läste om Gabriella som sitter här. Som hon själv berättat så arbetar hon mycket med sitt aggressiva beteende som hon är väl medveten om.

Idag när vi satt och virkade så bad Gabriella pliten Maggan om hjälp. Men helt ärligt svarade Maggan på allt annat än frågorna som Gabriella ställde. Man kunde känna genom hela rummet hur arg Gabriella blev. Hon bad Maggan att lämna henne i fred. Trots det så står Maggan kvar och provocerar, Gabriella ber henne återigen lämna henne i fred, denna gång kanske med ett lite mindre trevligt ordval.

Maggan lämnar genast rummet för att komma tillbaka en liten stund senare. Då sitter en annan intagen och pratar i telefon, något som vi absolut inte får göra på arbetstid. I en halvtimme står Maggan utan att säga ett ljud bredvid denna tjejen som pratade i telefon.

Två timmar senare kommer Gabriella till mig, helt uppriven. Då har Maggan gett henne en rapport för olämpligt beteende.

Jag kan inte annat än ställa mig själv frågan, läser inte plitarna på om oss intagna? Hade Maggan gjort det, så borde hon varit medveten om att Gabriella har problem just med den saken.

Gabriella är fullt medveten om sitt problem och arbetar med detta varje dag. Att hon bad Maggan lämna henne i fred är starkt gjort. Det visar att hon kommit en bra bit på vägen.

Är det verkligen rätt att bestraffa denna tjejen med en rapport?

Absolut inte, enligt mig. Vi som var med vid själva incidenten är förvånade över Maggans handling. Och hur kommer det sig att tjejen som pratade i telefon på arbetstid kom undan utan ens en varning?

Det är inte lika för alla här inne, det har jag konstaterat för länge sedan…

Vill du följa bloggen så anmäler du bara din emailadress så får du ett mail varje gång jag skriver ett nytt inlägg.

Surfar du från en data så fyller du i din mailadress här till höger, surfar du från en surfplatta eller telefon så skrollar du längst ner på sidan och gör detsamma så får du automatiskt ett mail varje gång ett nytt inlägg publiceras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s