En ny chef med extraknäck

Rykten gick sedan ett tag tillbaka om att det skulle komma en ny chef idag. Och mycket riktigt så traskade hon in i morse.

Ny är hon väl egentligen inte, hon har varit chef här tidigare, men enligt ryktet blev hon avstängd efter att ha knallat en tjej på fel grunder.

Att hon inte är omtyckt bland de intagna framgår tydligt, även bland viss personal även om dom inte säger det rakt ut.

Rykten är något man inte ska lyssna på, det vet jag av egen erfarenhet. Men när alla andra målar upp en nattsvart bild av en människa kan det vara svårt att ge den människan en ärlig chans.

Jag bestämde mig i alla fall för att göra det, hon snurrade rundor inne på anstalten hela förmiddagen utan att hälsa eller presentera sig för varken mig eller andra intagna.

Eftersom mitt rum är mittemot hennes kontor, så stötte jag på henne. Hon ser mig och säger ”Hej”, men inget mer. Jag säger ”Hej” och går. I min värld reser man sin feta röv från stolen, sträcker fram handen och hälsar med sitt namn, precis som alla andra gör.

Strax därefter går hon hem för dagen. Framför de andra intagna som hon för övrigt fortfarande inte hälsat på, frågar jag henne om det är hon som är chefen och om man inte presenterar sig. Jag har slutat för idag, vi kan prata imorgon, säger hon innan hon försvinner ut genom dörren med sin Mulberryväska… en väska som kostar lika mycket som hennes månadslön och jag börjar fundera på vad hon extraknäcker som…

Jag börjar också inse att ryktena var nog inte bara rykten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s