Andra dagen och jag har redan bråkat med chefen

Andra dagen, lång dag, mycket tjafs, långt inlägg.

Idag har jag funderat både en och två gånger på om jag verkligen vill vara här.

Morgonen började med promenad och möte, som vanligt.

Vid 10-tiden skulle vi sätta igång med våra sysselsättningar. Jag fick igår ett schema som pliten Ola ordagrant sa, den hjälper jag dig att fylla i sen. På kvällen hade jag fortfarande inte fått hjälp och frågade en annan som sa att jag själv skulle fylla i det. Men hur FAN ska jag veta vad de olika sakerna står för om ingen berättar? Så jag fyllde inte i den.

Idag visste jag därför inte var jag skulle vara eller vad jag skulle göra, så jag frågar en ny plit som inte vet, som passar det vidare till den plit som jag redan frågat igår kväll, då säger hon irriterat: Men den skulle du ju fylla i själv!

Där kände jag ok, enough. Kan hon inte hjälpa mig, så får det vara. Det blir lite munhugg och albanskan knuffar bort mig och säger till mig att lugna ner mig och vara tyst.

Mitt humör vände snabbt igen, kiosken kom och jag skulle hämta de frimärken jag beställt. jag kvitterar ut dom och pliten Jasmina vill ge mig ett kvitto. Jag säger på ett trevligt sätt till henne att hon kan kasta det, jag menar papperskorgen är precis vid hennes fötter. Men svaret blir nej, det får du göra själv. Precis som att hon måste hävda sig. Pliten som skrev in mig kastade det jag inte ville ha, eftersom hon hade papperskorgen bredvid sig. Men vissa bara måste visa att de är lite bättre än andra.

Snart hade jag kommit över det också, tills jag på eftermiddagen skulle hämta mina skor till eftermiddagspromenaden. På väg in i rummet säger chefen till mig att jag inte får vara där.

Nähä, och hur fan ska jag veta det när ingen informerat mig om det, svarade jag, tog mina skor och gick ut. Då säger hon att de ska bli bättre på att informera. Men jag är redan lack och svarar att jag skiter fullständigt i vilket, varpå hon svarar ja, det kan jag tänka mig.

30 minuter tar det, sedan blir jag inkallad, urinprov.

Okej, tänker jag. Jag har varit lite uppkäftig idag, nu ska de straffa mig, men tror de verkligen att jag bryr mig?

Jag ber om fem dl vatten, men får bara 2 dl, chefen har bestämt det. Efter 20 minuter tänker jag att fan heller jag ska sitta här själv på en bänk i fyra timmar. Pliten måste ju vara med när man kissar, så jag kan ju lika bra sitta på toan och vänta. Så jag ringer in en plit och hoppas nästan på att det ska ta någon timme för mig att kissa, så kan hon ju stå där och glo, men det tog inte mer än tio minuter sen var det klart.

Jag frågade henne om detta var en protest för jag varit uppkäftig idag. Nej, svarar hon. Du urinprovsvägrade ju i måndags.

WTF är det hon säger?!!

Jag urinprovsvägrade inte alls! Jag går raka vägen till chefen och ifrågasätter henne och datorn där det står att jag urinprovsvägrat. Jag tar om för henne att det måste vara fel, för jag kissade visst i måndags och det var negativt.

Men nu var det så det stod i datorn, sa hon.

Jag ifrågasatte direkt hennes inkompetenta personal som inte vet hur en dator fungerar. Men hennes personal skulle jag låta bli att ifrågasätta, sa hon med höjd röst.

Okej, men om någon kissar negativt och skriver urinprovsvägran som kan leda till konsekvenser för mig så har jag rätt i att ifrågasätta personalen som tydligen inte kan sitt jobb.

Jag ska undersöka saken, svarade hon, sedan gick jag.

Skitförbannad gick jag in på mitt rum, albanskan kom direkt och frågade vad som hänt. Jag berättade och hon talar för andra gången om för mig att jag måste lugna ner mig.

Jag är fortfarande upprörd över det, för om de skriver fel på en sådan viktig sak, vad mer skriver de fel på?

Men jag ställer mig frågan, varför gjorde de inte detta igår? Att göra det två dygn efter jag kommit hjälper ju inte, om det nu var en urinprovsvägran som de påstår. För om det var vanligt stickprov så borde de inte sagt att jag vägrade i måndags, vilket jag inte gjorde.

Magkänslan säger att de vill ha mig härifrån, den säger även att jag är jävligt nära en varning.

Vill du följa bloggen så anmäler du bara din emailadress så får du ett mail varje gång jag skriver ett nytt inlägg.

Surfar du från en data så fyller du i din mailadress här till höger, surfar du från en surfplatta eller telefon så skrollar du längst ner på sidan och gör detsamma så får du automatiskt ett mail varje gång ett nytt inlägg publiceras.

En reaktion på ”Andra dagen och jag har redan bråkat med chefen

  1. Tagga ner. Många får knall och du har inte en chans om de beslutar förflyttning. Det är mycket tuffare på slutna. När jag satt på Ringsjön fick vissa tjejer förflyttning efter ett par gånger de varit uppstudsiga. Du får det lättare om du håller dig lugn. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s