Besök på anstalten

Jag har läst på lite på kriminalvårdens hemsida hur det fungerar med besök. Dessa är de viktigaste punkterna om du vill besöka mig.

Den som sitter på anstalt måste ha ett tillstånd för att ta emot besök. Innan tillståndet beviljas undersöker Kriminalvården om besöken skulle kunna äventyra säkerheten. De tittar på den intagnes omständigheter, till exempel vad den är dömd för. Du måste också godkänna att Kriminalvården kontrollerar i belastningsregistret om du är dömd för brott. Den person som du vill besöka skickar en blankett till dig som du fyller i och skickar tillbaka före besöket.

Man måste ansöka om tillstånd för varje besökare.

På anstalter finns fasta besökstider. Alla besök måste bokas i förväg, via telefon. På sidan Hitta häkte/anstalt finns besökstider och adresser

Besökstider på min anstalt är lördagar och söndagar kl 13-16

Telefonnummer för att boka tid är 0413-77681

Ta med legitimation. Du måste kunna visa vem du är. När du kommer till anstalten undersöker vi dig och det du bär med dig. Undersökningen liknar den som sker på flygplatser med metalldetektorer. Ibland kontrollerar vi med hjälp av en narkotikahund eller en ytlig kroppsbesiktning. Kvinnliga besökare undersöks av en kvinnlig kriminalvårdare, manliga besökare av en manlig kriminalvårdare.Det du tar med för att ge till någon som sitter i fängelse måste godkännas av Kriminalvården. Kontakta anstalten i förväg så riskerar du inte att ta med något i onödan.Vill du ta med pengar så lämnar du dem i Centralvakten. Pengarna sätts in på ett konto som den intagne har tillgång till. Det är möjligt att sätta in pengar på kontot hemifrån. Fängelset berättar för dig hur du gör om du ringer dem.

BESÖKSADRESS

Rönneholm 602
241 74 Stehag
Telefon 0413-77681

Vill du skicka brev så är det samma adress som ovan men du skriver till mitt namn, Madeleine El Hanafi.

Jag hoppas vi ses och hörs.

HP4A3128

En reaktion på ”Besök på anstalten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s