Jag är muslim och jag är stolt över att var det

Häromdagen bloggade jag om ett dop, där jag även skrev att det kändes konstigt att sitta i kyrkan och lyssna på prästen prata om kristendom när man är muslim, då kommenterade någon att dom tyckte det var sorgligt att jag hade den tron.

Alltså what? Denna personsen måste vara extremt dåligt på läst i livet.

Jag är precis som vilken annan människa som helst, men så fort man säger till en svensk att man är muslim så ändras deras blick och uppfattning.
Bara för jag är muslim så ber jag inte 5 gånger om dagen, jag bär ingen burka, jag tycker inte det är okej med 4 fruar och jag tänker aldrig ta platsen framför spisen eller bakom dammsugaren! Jag dricker alkohol och jag har sex utan att vara gift!
Muslim som muslim, nej!
Kanske är jag en dålig muslim som inte följer islam, men låt mig då vara det.

Precis som det finns kristna och vad det nu finns som gör olika val så finns det muslimer som gör olika val.

Det finns shia muslimer och det finns sunni muslimer. Jag är sunni muslim.
För att förstå den hela skillnaden måste man läsa på lite historia. Total ointressant för mig.. 

Isis sunni shia wtf jag trodde shia men nu är jag förvirrad, oavsett så dödar dom alla som inte tror på samma sak som dom, sunna som shia! 

 Bara där ser ni väl skillnaden på att vi inte är likadana allihop?
Alla muslimer är inte lika, alla muslimer har inte samma tro och syn på saker och ting.

Jag är ingen terrorist!
Men jag är muslim och det kommer jag även att dö som, jag praktiserar inte islam, jag ber inte ens, mer än när det är turbulens i flygplanet och jag tror jag ska dö!

En kompis till mig som är muslim sa häromdagen

”Jag är uppfostrad att inte ljuga, stjäla, inte skada människor fysiskt eller psykiskt.” 

Och är det inte så alla försöker fostra sina barn världen över?? Sluta dra alla över en kant! Det finns goda som dåliga svenskar, goda som dåliga araber och ja listan kan bli lång!
Respektera mig för den jag är och för det jag väljer att tro på. Döm inte mig till en dålig människa för du hör att jag är muslim, bilda dig din egen uppfattning, jag är precis som alla andra.

no-terrorism-in-islam

//

Im

The other day I blogged about a christenings, where I also wrote that it felt strange to sit in church and listen to the priest talk about Christianity when im a Muslim, then someone commented that they thought it was sad that I had that belief.

What? This personsen can’t been i school for to long.

I’m just like any other human being, but as soon as i say to a Swedish people that im a Muslim they directly change their look and perception of me.
Just because I am Muslim, I dont pray five times a day, I wear no burqa, I do not think it’s okay with 4 wives and I will never take place in front of the stove or behind the vacuum cleaner! I drink alcohol and I have sex without being married! Maybe im a bad muslim, but than let me be that. We all take our own decision!
Muslims, as a Muslim, no!

Just as there are Christians and whatever it is that makes different choices, there are Muslims who make different choices.

There are Shia Muslims and there is sunni Muslims. Im a sunni Muslim.
To understand the difference one must read a little history. Total uninteresting to me .. But ISIS, Shia or Sunni what do I know,  but they do kill everyone who does not believe in the same shit as them.

I do have close friends that are Shia Muslims, but they are not any terrorists for that! I’m Sunni, and neither am I terrorist! 

Dont you see the difference there, that we are not all the same?
All Muslims are not equal, all Muslims dont have the same faith and vision of things.

I’m not a terrorist!
But I am a Muslim and I will also die as one, I am not practicing Islam, I never even pray, more than when there is turbulence in the airplane and I think I’ll die!

A friend of mine who is a Muslim said the other day

”I was raised not to lie, steal, do not hurt people physically or mentally.”

And is that not how everyone is trying to raise their children around the world ??
There are good and bad Swedes, good and bad Arabs, and well the list can be long!
Respect me for who I am and what I choose to believe. Do not judge me as a bad person because you hear that I am a Muslim, I’m just like everyone else.


no-terrorism-in-islam

6 reaktioner på ”Jag är muslim och jag är stolt över att var det

  1. Håller med dig Madde. När jag berättar att jag är buddist så tittar folk på en som man va Dali Lama him self. Och de vill ofta ha en förklaring till varför man är det etc. Kan bara inte människor respekta varandra vad man tror på spelar väl ingen roll

    Gilla

  2. Tror du missförstod en kommentar från mig…..”trist för dig att du har den tron” skrev jag men det var inte riktat till dig…det var riktat till en av dem som skrev kommentarer 😉 Människor får ha percis vilken tro de vill anser jag-så länge det inte skadar andra människor.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s