Jag och Sokrates har några ord till att säga om dressyr debatten…

Jag gjorde ett inlägg om dressyr debatten häromdagen, det skulle bli mitt första och sista.
Jag ska inte utveckla eller debattera vidare!
Men jag hade på mindre än ett dygn mer än 20.000 unika besökare som läste inlägget, och givetvis gick många meningar isär, helt okej!

Men det är ett par meningar jag skulle vilja tillägga … Det var någon tyska som var dömd för djurmisshandel som blev ihjäl sparkad, lika gott sa många, och många börja jämföra Patrik, Andreas etc med henne lägg av förfan!

Enligt svensk lag så är man oskyldig till något annat dömts i rätten, tyskan var dömd! Varken Patrik eller Andreas har varit i närheten av en rättssal pga djurmisshandel!

Och till alla experter som kunde se att Totilas var halt långt innan alla oss andra, varför tog ni inte upp telefonen och ringde till ägaren eller ryttaren och informerade dom om det??

ALLA får ha en åsikt, ALLA får dela sin åsikt, jag delade bara MIN ÅSIKT, det innebär inte att den är varken rätt eller fel. Jag dömer inte någon annan för att ha en annan åsikt, det är helt okej. Men vi kan väl respektera varandra trotts skilda meningar.

Att bro på det, jag kom just att tänka på Blue hors Matine, Andreas fina skimmel som dog efter den brutit benet i hagen. Minns ni hur många brukar säga att alla dessa hästar aldrig får gå i hagen? Och att dom ALDRIG har kompisar i hagen? Ohhh snap, Matine bröt visst benet I EN HAGE, där hon gick TILLSAMMANS med sin hagkompis!
– Hur var det nu, dessa hästarna stod på box hela livet eller vad var det ni sa?

Och till dig som kallade mig för….(ja något fult jag inte ens kommer skriva här) som sa att jag var kaxig bakom skärmen, du är välkommen att ringa mig om du har några problem, jag står för allt jag säger och gömmer mig inte bakom något, och definitivt inte bakom en dataskärm!! Då hade jag väl för fan inte gått ut med ett blogginlägg på min egen hemsida där mitt namn står med stora bokstäver ?? Sista idioten är inte född än…

Sist men inte minst för att sätta punkt…

Jag har delat denna innan en gång innan på Facebook, men läs den igen!

HUR DU AVSLÖJAR SKITSNACK

I det antika Grekland hade filosofen Sokrates rykte om sig att hålla kunskap och sanning väldigt högt. En dag kom en vän på besök och frågade:
– Vet du vad jag hörde om vår gemensamme vän?
– Vänta ett tag, svarade Sokrates. Innan du berättar någonting om vännen vill jag att du svarar mig på tre frågor. Det kallas trippel-filter-testet.

– Trippel-filter?
– Korrekt, fortsatte Sokrates. Innan du säger något om vår gemensamme vän kan det vara en god idé att filtrera vad du tänkte säga. Det är därför jag kallar den för trippel-filter-testet. Den första filtret heter Sanning. Är du helt övertygad om att det du ska berätta är sant?
– Nej, svarade mannen, men jag hörde det faktiskt av en mycket trovärdig person…
– Nå, då vet du inte vad som är sant eller falskt, avbröt Sokrates.

Låt mig då kontrollera med det andra filtret, Godhetens filter. Är det du tänker berätta om vår vän något positivt och gott?
– Nej, faktiskt tvärtom…
– Du vill alltså berätta något negativt om honom trots att du inte vet om det är sant!

Kanske du passerar nästa filter – Nyttans filter. Är det du vill berätta för mig om vår gemensamma vän något som jag kan ha nytta av?
– Nej, egentligen inte…
– Men om du vill berätta något som varken är sant eller gott och inte ens nyttar någon till, varför berätta det alls? frågade Sokrates.

sokrates-in-ölümü_257881

Glöm inte att följa bloggen, sufar du från en data så fyller du i din mail adress här till höger, surfar du från en surfplatta eller telefon så skrollar du längst ner på sidan och gör detsamma så får du automatiskt ett mail varje gång ett nytt inlägg publiceras.

En reaktion på ”Jag och Sokrates har några ord till att säga om dressyr debatten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s