Dressyr debatten kommer aldrig att nå ett slut

Dressyr debatten kommer ALDRIG att komma till ett slut, det är bara att inse det.
Folk kommer alltid att hävda en massa saker och den ena kommer alltid veta bättre än den andra, så är det!

Men igår såg jag ett inlägg som fick mig att reagera, jag som normalt sett skiter fullständigt i vad alla andra gör och tycker och tänker, jag ska dela min åsikt krig detta en första och sista gång!
Det handlade såklart om Totilas, Totilas slutar tävla och tjejen hade delat länken med kommentaren: nu när han är sönder riden så är det väl det enda vettiga.
Kommentarerna löd sedan som följande:
1 2

Jag blir så jävla trött, jag vet inte vad Totilas kostade, 50, 80, 100 miljoner vem bryr sig, men det finns ingen som köper en häst för dessa pengar för att dom tänkt rida sönder den!
Nu är det heller inte bara fel på ryttaren o hästen, utan även på den som tagit och lagt ut bilden? Sluta leta fel på allt och alla!
Givetvis får man ha en åsikt, det får alla ha, MEN man kanske ska tänka efter en gång till innan man talar, talar om saker man faktiskt inte vet ett skit om?

Jag hade funderat okej Paul Schockemöhle köpte Totilas, uppenbarligen en av  världens främsta hästhandlare och hingsthållare, Matthias Rath, Totilas ryttare, ok jag ska villigt erkänna jag har dåligt koll på vad han vunnit och inte vunnit, men han är en av världens bästa dressyr ryttare, TROR NI PÅ FULLASTE ALLVAR att häst människor som dessa misshandlar sina hästar som ni påstår???
Lägg av, jag blir så trött!
Patrik Kittel, Andreas Helgestrand och alla dom har blivit uthängda i sociala medier om hur dom ”misshandar” hästar. Men är det verkligen så?

Om du tävlar på den allra högsta nivån, precis som dom gör, så har jag svårt att tro att du via ”misshandel” når dit. Jag tror snarare att det är okunskapen hos många som får vissa saker att se ut som ”misshandel”.

Patrik Kittel bröt sin EM ritt häromdagen på Deja , hade han varit en så kallad djurmisshandlare som många påstår så hade han väl bara sparkat till hästen lite med sporrarna o helt enkelt tvingat den vidare, men det gjorde han ju inte!

Dom rider på den allra högsta nivån, ni andra rider på lite LA nivå och jämför er med dom? Dom rider inte på elit nivå för att dom misshandlar sina hästar, utan för att dom har känslan att ta en häst från 0- top! Dom är världens bästa ryttare, för dom är häst människor rakt igenom!

Vi tar Patrik Kittel som exempel, han skördar framgång efter framgång och plockar fram häst efter häst, hade han verkligen gjort det om han varit en djurmisshandlare? Tror ni verkligen att hästarna hade arbetat med honom och inte mot honom om han behandlat de så illa??

När ni ser han rida Deja tex, så ser ni ett så sammansvetsat ekipage som ni aldrig tidigare skådat, hur kan han och hans häst vara ett, hur kan hästen vara med honom om han nu tillför den skada?? Hade det verkligen sett så harmoniskt ut om hästen inte hade trivts???

Framgång skapar svartsjuka hos människor och svartsjuka bygger hat, ett hat att förstöra hos andra och se andra lida.

Det här kan tolkas fel, och 80% av er som läser detta är amatörer och det är just dessa som kommer tolka detta fel men ibland måste man böja till hästen på ett eller annat håll av olika anledningar, sedan att det råkat vara en kamera framme just då är tråkigt! Jag menar inte att du ska sitta och slita och dra i din häst, men det är fan inte rollkur för att du behöver rida igenom den.

Andreas Helgestrands häst hade blod efter sporrarna, extra känslig den dagen kanske, vad vet jag, uppenbarligen hade det inte hänt innan för då hade han nog inte varit dum nog att göra om det???
Våra travhästar kommer in med betydligt mer blod både här och där ibland och inte är travtränarna misshandlare för det??

Det har publicerats bilder efter bilder i olika  sociala medior, och jag skäms!
Jag skäms inte över varken hästen eller ryttaren, utan åt alla dessa vanliga människor som delar och skriver spydiga och elaka kommentarer!

Lägg ner ert jävla skitsnack, sluta såra andra!
Låt proffsen göra det dom gör bäst så kan ni andra fortsätta med era käpphästar för något finare kommer ni aldrig att få rida på.

Det här, det är vad som är djurmisshandel i mina ögon, och jag har jävligt svårt att se varken Deja eller Totilas stå med ett balaband i flabben en hel natt!

ocnY1sjyFG8

Ser heller ingen likhet med bilden nedan och ovan..

Matthias-Rath-Totilas-9T5U2138-web

Inte här heller…

totilas

Och nej inte här heller faktiskt…

Patrik-Kittel-Deja-IMG_2541

Sluta ha så jävla mycket fördomar om folk och saker som ni inte har med att göra ett vet ett skvatt om. Har ni inte varit där och sett saker med era egna ögonen, yttra dig då inte. Jag är säker på att om ni lyfter luren och ringer upp någon av dessa  så är ni mer än välkomna på ett studiebesök och får se hur det verkligen går till!

8 reaktioner på ”Dressyr debatten kommer aldrig att nå ett slut

 1. Tycker också detta är röjligt. Edward Gal red Totilas jättebra det gör Matthias ochså. En faktor derimot som kan påverka hästens hållbarhet är ju det att han inte fått gå i hage. Kan ju påverka hästens hållbarhet väsentligt men det går alltid att disskutera. Vet att hästen iövrigt mår väsentligt mycket bättre än läktarexpertenas hästar.

  Gilla

 2. WOHO, heja dig! Håller med till 100%. Jag jobbar med den mänskliga kroppen och har många patienter som är överrörliga. Detta gör att många av dessa människor är extremt atletiska och rörliga, det är inte ovanligt att de varit elitgymnaster i unga år, men när de kommer upp i ålder så kommer skada på skada. Kroppen klarar inte av den belastning överrörligheten medför, hur flashigt det än är! Detta var just min första tanke när det gäller Totilas, redan för många år sedan när Gal red honom; hur ska den hästens leder hålla i längden? Tror absolut inte att NÅGON har ridit sönder denna vackra häst, och vi kommer heller aldrig få svar på vad det är som gjort att han drar på sig skador. Bort med alla haters!

  Gilla

 3. Dressyr handlar i grund och botten om att rida en harmonisk ritt som visar upp känslan och kontakten mellan häst och ryttare. Tror folk på fullaste allvar att exempelvis Totilas blir riden likadant som på en grand prix tävling som hemma? haha, seriöst? kolla på Charlotte Dujardin på YT då hon rider på hemmaplan, kan kortfattat säga att hon inte sitter med ridfrack, 4cm sporrar eller så. Gud! finns så mycket annat att klaga på men ni väljer den typ enda sport som har sjukt strikta regler kring djurmisshandel. En häst är byggd för arbete och mår bra av det också (det är samma som för oss) och en välmusklad framåt och positiv häst utan skador från ridning eller arbete är en välmående häst. Kan nu alla traktor människor låta TR, överdomare och veterinärer göra sitt jobb så blir vi alla nöjda.
  Du kunde inte skrivit bättre Madeleine!

  Gilla

 4. Min häst skadade sig i hagen mycket allvarligt så typ vad är bäst? det går att disskutera till evighet men jag håller med så många är ju sk proffs o allt kallas ju rullkur som ju har fått gräsbrand…………

  Gilla

 5. Underbart skrivet, men ja blir så trött att de faktiskt behövs..
  Önskar att fler hade ditt sunda förnuft i dessa hätska debatter..
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s