Häst auktioner i utlandet

 auktion
Jag vet inte vilket som är roligast, att kolla på hästar en hel dag eller att gå på auktion, det kommer nog lika högt upp på ribban!
.
Att köpa hästar på auktion, är inte ekonomiskt någonstans, tvärtom! Oftast är det bargain (fynd) som vi brukar säga som handlarna samlat ihop som dom sedan pimpat upp till auktionerna som säljs där, vissa av dom har talang medans andra har fått lite hjälp på traven att se ut som en talang.
.
Men det är inte det som de handlar om, utan det är själva grejen. Att åka dit, känna att vill man köpa en häst så kan man göra det, bara för att det är kul. När jag har fått i mig lite champagne så börjar mina händer vifta av sig själv, och det har ofta hänt att jag kommit hem med både en två och tre hästar.
197681_1610469826892_1398603_n
Att köpa en 3 åring på auktion för att sälja vidare och tjäna pengar på lyckas sällan bra, för den är oftast inte värd mer än vad du redan betalat, men med de professionella bilderna och filmerna kan du få igen dina pengar och lite till med tur. Ska du behålla hästen några år för att du tror på den och sätter den hos en bra ryttare ja då får du ju alltid igen dina pengar och lite till.
.
Hästen på bilden nedan är en av de hästarna jag kommit hem med från en Auktion i Belgien 2011.
En valack f-2008 e. Winningmood.
Såldes till Lotta Eriksson och varit riden av Felix Samuelsson under hela tiden i Sverige men såg faktiskt nu inne på tdb att Jens Fredricson red honom i sista starten, vi får väl se om det är en engångsgrej eller vad som är på g där.
196973_1613192854966_3530159_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s