En promenad från Afrika till Sverige för att få ett bättre liv

Marocco är ett land, som du bara kan lämna om du gifter dig med tex en EU medborgare, och på så sätt får man uppehållstillstånd etc. Man kan även få visum till vissa länder som man har föräldrar eller NÄRA släkting i det landet, man MÅSTE dock visa upp att man har jobb/studier i Marocco och pengar på kontot, så man har en anledning att komma tillbaka..

Men där bor 90 miljoner människor, det är inte ens 1% som har denna turen. Alla drömmer om ett liv i Europa, de har hört att det är så bra, man tjänar så mycket pengar så alla vill hit, få ett jobb och kunna försörja sin familj hemma, härifrån.

Det finns miljontals papperslösa i Europa från Marocco, igår såg jag en kompis från Marocco lägga upp bilder på Facebook ifrån Stockholm, vad i helvete tänkte jag så jag tog kontakt, för jag visste att han, han har inte papper.. Han hade tagit sig från Marocco till Libyen, och sedan tagit en flyktingbåt från Libyen till Italien, dom hade varit 6 killar i en liten båt, dom hade paddlat hela vägen. Sista biten övergav dom båten och simmade i land på olika håll, det är extremt hårda kontroller vid kusten så det är ända sättet att inte bli upptäckta på.
Han spenderade en månad i Italien hos vänner, sedan hade han och en kompis börjat gå, 350 mil norrut!
Dom promenerade genom Europa i 5 månader, allt dom hade med sig var kläderna dom hade på sig.
Förra veckan kom han fram i Stockholm, överlycklig att vara där.
Det är inte första gången jag hör någon göra såhär, det är vanligare än man tror, det är vansinnigt!
Dom måste hålla sig undan poliser och annat, man känner igen dom på mils avstånd och griper polisen dom blir det en enkel biljett tillbaka till Marocco, för dom är ju faktiskt här illegalt!

Jag tycker det är så fruktansvärt hemskt, att det faktiskt är såhär det fungerar! Livet i Marocco är inte alltid lätt, har du arbete eller en stor familj så vet du att du alltid har någonstans att ta vägen. Men är du själv, och framförallt själv och sjuk, så är livet en pina.

Det finns dom som betalar för giftermål, upp tom 200.000 svenska kronor betalar vissa för att få gifta sig med en med svenskt pass, så även dom kan få det och börja ett nytt liv.

Jag har själv varit gift med en kille med ursprung från Marocco, därav mitt efternamn. Jag är dock skild sedan 2010 men har valt att behålla efternamnet. Det har varit mycket spekulationer kring det, jag har aldrig valt att kommentera något.
Jag lämnar det även orört nu.

Man ska alltid uppskatta vad man har, det finns folk som har så mycket mindre och skulle göra allt för att vara i dina kläder. Har du en säng att sova i, tak över huvudet och mat på bordet, klaga inte utav var tacksam istället.

Bjuder på en bild från just vackra Marocco där jag var för några veckor sedan.
Livet kan vara så vackert, medans vi fokuserar på att ta en bra selfie, så är där någon annan som kämpar för att överleva.

SelfieWOPP.. Glöm inte att följa bloggen, sufar du från en data så fyller du i din mail adress här till höger, surfar du från en surfplatta eller telefon så skrollar du längst ner på sidan och gör detsamma så får du automatiskt ett mail varje gång ett nytt inlägg publiceras.

2 reaktioner på ”En promenad från Afrika till Sverige för att få ett bättre liv

  1. Hej. Jag undrar om du skulle vilja skriva lite om hur de går till att importera hästar till sverige. Vart man hittar hästarna och hur de går till innan dom kommer till sverige. Vilka man väljer att köpa pga tex m.m tycker de är oerhört intressant. Läste din artikel i ridsport samt väntar på din bok;) jag har som sagt en häst från er el filippa. Jag är hel nöjd och kan inte ha fått roligare häst. Vill gärna visa bilder och filmer om du vill se.
    Ta hand om dej. Mvh Emmy och Nelson

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s